Vänersborgs ljusfestival

Vänersborgs ljusfestival

Tryggt evenemang

Ljusfestivalen 2020 – Publikinformation

Varmt välkommen till Vänersborgs Ljusfestival 2020!

Upplev en spännande ljuspromenad fylld av historia, musik, eldar, ljusdans, Birger & Frida och Piraterna Glad. På festivalområdet finns burgare från Food-truck Dalsland, Oh crêpe, korv och fika, chokladtoppar, brända mandlar och annat gott. Skräcklestugan är öppen och du kan även slå dig ner i vårt stora festivaltält eller på bänkarna under trädkronorna. Det finns gott om plats att vara tillsammans – på lagom avstånd. 

Då COVID19 pandemin fortfarande pågår är det väldigt viktigt att alla tar ansvar för att hålla avstånd (minst 2 meter) till andra människor i parken. Kommer ni som en grupp ber vi er att hålla ihop gruppen och hålla avstånd till andra sällskap. I parken kommer det att finnas värdar som har som uppgift att påminna om vikten av detta. Värdarna kommer dessutom att informera om hur man vandrar och var olika faciliteter finns inom festivalområdet.

Så här går det till:

Entré till parken sker i hörnet Kyrkogatan/Parkgatan (1) eller öster om festivalområdet (2), där det finns extra parkeringsplatser på Sjövallen vid Regementsgatan. Då man löst inträdet (vuxen 50 kr, barn 3–12 år 20 kr) får man gärna stanna till på Ljustorget (3) vid Skräcklestugan för att fika, leka och umgås med sitt sällskap.

När man vill gå ljuspromenaden utgår man från ett av de tre tält (5,6) som utgör starten på själva slingan. Värdar kommer att släppa iväg sällskap för sällskap och se till att det finns ett avstånd mellan grupperna. Vid behov kommer dessa värdar också att påminna om vikten av att hålla avstånd till andra sällskap.

Man vandrar sedan tillsammans med sitt sällskap på den upplysta slingan och upplever, förutom alla de vackra ljusen, olika inslag av musik, eld och teater som man passerar längs med slingan. Även här kommer det att finnas värdar som ser till att vandringen blir Coronasäker. Hos Scouterna har man kommit halvvägs och här har man möjlighet köpa varm glögg, innan det är dags att gå vidare.  

Vid slingans slut (15) kan man välja mellan att gå tillbaka till Ljustorget vid Skräcklestugan eller bege sig hemåt via någon av de tre entréerna. 

Slingan är alltså en styrd promenad som kommer att vara bemannad och både skyltar och inspelade uppmaningar påminner om vikten av att hålla avstånd. 

Vi vet att ni kommer att visa god hänsyn. Tack på förhand!

Dela!

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email