Vänersborgs ljusfestival

Vänersborgs ljusfestival

Välkommen till Vänersborgs Ljusfestival 2021

Efter succén med Vänersborgs ljusfestival premiäråret 2020 ser vi fram emot den andra upplagan, som är utökad till tre kvällar; torsdag-lördag 21-23 oktober. Dessutom har vi ett större serverings- och scenområde, där du kommer att kunna uppleva akrobater, eldshow, dans och mellovinnaren Tusse!

En nyhet är också festivalens egen Biergarten, där vi serverar allt från burgare till småplock och där du även kan slå dig ner under trädkronorna och ta ett glas öl eller vin.

Självklart är även mysiga Skräcklestugan öppen varje kväll, där Vänersborgs Gymnastikförening erbjuder allt från fika till räkmacka.

Vänersborgs Ljusfestival har något för hela familjen och det är så vi vill att det ska vara. Piraterna Glad är tillbaka på Piratberget alla tre dagarna, Frida & Birger gästar oss fredag-lördag och redan under invigningskvällen torsdagen den 21 oktober blir det magisk eldshow med Aurora.

Alla fantastiska dansare från Musik- och Kulturskolan är tillbaka  och så kommer duon Jimmy & Anna, som showat världen runt, att flyga högt över Skräckleparken.

Runt Piratberget serveras korv och fika medan det runt scenområdet, utöver hamburgare, småplock och Biergarten finns utvalda knallar som erbjuder allt från brända mandlar till chokladtoppar. Precis som det ska vara, så här på höstkanten.

I år har vi flyttat entrén till festivalområdet till den Östra delen och dessutom kan du förköpa dina entrébiljetter, för att minimera kötiden.

Självklart kan du köpa din entré på plats med swish eller kontant, men förköpa är smidigast. Du får då din biljett i mobilen eller om du vill skriva ut de, så skannar vi snabbt och lätt.  

MED HELGPASSET HAR DU ENTRÉ TILL ALLA 3 KVÄLLARNA DAGAR, MEN BETALAR BARA FÖR 2.

Notera! Den härliga konserten med Tusse på lördag 23 oktober kl 17 är en gratiskonsert som symboliserar invigningen av Vänersborgs Kulturvecka. som du dock måste förboka biljetter till. Biljetterna släpps 14 oktober. Du bokar dem digitalt eller gör vill Vänersborgs turistbyrå, dom har ett antal fysiska biljetter, ifall du inte har möjlighet att boka via webben. Det finns 2000 Tusse-biljetter.

Dina Tusse-biljetter ger entré kl 16-18 till konserten och scen/serveringsområdet, men stena behöver du en festivalbiljett för att uppleva den härliga ljuspromenaden.

Även i år har vi hjälp av det fantastiska gänget i Grästorps Framtidsförening, som sprider ljuset på Nossans Ljusfestival. 

Dela!

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email