Vänersborgs ljusfestival

Vänersborgs ljusfestival

Vänersborgsbostäder och Hjälpande händer sprider extra ljus, fredag 22 oktober

Vänersborgsbostäder är med och sprider extra höstmys och ljus över Vänersborgs Ljusfestival 2021. Tillsammans med fritidsklubben Hjälpande händer kommer närmare ett tusental lyktor att lysa upp den lilla ön Jakobben på festivalområdet. Och på fredagen är de med och tänder ljuset i Skräckleparken.

Vänersborgsbostäder är ett allmännyttigt kommunalt bolag som ägs av Vänersborgs kommun. Huvuduppgiften är sedan 1947 att främja bostadsförsörjningen i kommunen och med det följer också ett stort socialt ansvar och att bidra till goda levnadsvillkor för alla som bor och verkar i Vänersborg.

Vänersborgsbostäder är därför engagerat i samhället på många olika sätt, utöver att bygga, förvalta hyresrätter i hela kommunen. Hjälpande händer är ett av flera exempel på aktiva samarbeten. Fritidsklubben på Torpaområdet har omkring 9000 besök under sina cirka 200 öppetdagar varje år. De flesta är barn i åldern 5-13 år. 2017 tilldelades verksamheten ttela:s integrationspris.

Hjälpande händer engagerar sig i frågor kring integration, jämställdhet, främlingsfientlighet, attityder och kulturmöten. I den dagliga verksamheten ingår också läxhjälp, teater och dans, teckenspråksundervisning samt lek och spel.

Inför Vänersborgs Ljusfestival har barnen som mål att tillverka närmare 1000 ljuslyktor, som du som besökare kan köpa för 20 kr/st och placera ute på Jakobben. Förutom att du är med och sprider ljuset så går 5 kronor/lyktköp till Hjälpande händers verksamhet.

Vänersborgsbostäder och Hjälpande händer finns också med vid Stora scenen på festivalområdet när ljuset tänds i Skräckleparken på festivalfredagen  den 22 oktober.

Vänersborgsbostäder är idag den största aktören på bostadsmarknaden i Vänersborg, med drygt 3400 lägenheter varav 438 av dessa är servicelägenheter (vård och omsorg) och 6200 hyresgäster. Det betyder att var sjunde Vänersborgare bor hos Vänersborgsbostäder.

Dela!

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email