Vänersborgs ljusfestival

Vänersborgs ljusfestival

VBG Group inviger Vänersborgs Ljusfestival 2021: Musikkår och Eldshow!

I 70 år har VBG Group tillverkat och utvecklat släpvagnskopplingar i Vänersborg. Som en del i sitt jubileumsfirande är det anrika Vänersborgsföretaget med och inviger Vänersborgs Ljusfestival 2021 och "tänder ljuset" i Skräckleparken torsdagen den 21 oktober, till tonerna av Vänersborgs Musikkår och med en magisk eldshow!

VBG Group är idag en internationell industrikoncern med mer än 1 500 medarbetare i 17 länder. Det började i en källarlokal i Vänersborg sedan Herman Krefting den 3 januari 1951 registrerade firman Vänersborgskopplingen. Hans idoga arbete för att öka säkerheten på vägarna med hjälp av kvalitetsprodukter lever idag vidare som en självklar del i koncernens identitet.

VBG Group består idag av tre divisioner, varav hjärtat är  den världsberömda VBG-kopplingen, som tillsammans med det tyska systervarumärket Ríngfeder, står för drygt hälften av världsmarknaden. VBG-kopplingen utvecklas och tillverkas alltjämt i Vänersborg med drygt 200 anställda vid anläggningen på Tengrenstorp.

Den här hösten ska företaget äntligen få fira sitt 70-årsjubileuem. Förutom en härlig fest tillsammans med alla anställda i Vänersborg, så gör man det genom att vara med och inviga Vänersborgs Ljusfestival torsdagen den 21 oktober.

Som Stor Evenemangspartner bidrar VBG Group också till en festival fylld av ljus, underhållning och familjeupplevelser.

– VBG Group har alltid varit ett företag som månar om samhället och genom samarbetet med Vänersborgs Ljusfestival och Vänersborgs IF vill vi vara med och
stödja föreningslivet lite extra i samband med vårt jubileumsår. Företagets själ finns här och verksamheten i Vänersborg står för en fjärdedel av hela omsättningen, säger Anders Erkén, Divisionschef för Truck & Trailer Equipment och vice vd i koncernen VBG Group.

Festivalområdet öppnar kl 17:00 och efter öppningskonserten med Vänersborgs Musikkår från stora scenen. Kl 18 tänds ljuset i Skräckleparken och 18:30 ser du kvällens första magiska Eldshow med Aurora.

Dela!

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email